reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Den hviterussiske protestlederen Maria Kolesnikova, som forsvant mandag, er pågrepet ved grensen til Ukraina, ifølge hviterussiske medier. Foto: AP / NTB scanpix

Hviterussisk media: Kolesnikova pågrepet på grensen til Ukraina

Den hviterussiske opposisjonspolitikeren Maria Kolesnikova er pågrepet på grensen til Ukraina, melder det statskontrollerte hviterussiske nyhetsbyrået Belta.

Av NTB | 08.09.2020 08:52:57

Politikk: – Maria Kolesnikova forsøkte å forlate Republikken Hviterusslands territorium ulovlig, men ble pågrepet på grensen, skriver Belta på meldingstjenesten Telegram.

Operasjonen kan ha blitt iscenesatt av hviterussisk etterretningstjeneste, sier en opposisjonskilde til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Tidligere tirsdag morgen opplyste hviterussisk grensepoliti at Kolesnikova og to medarbeidere hadde dukket opp ved grensen mellom Hviterussland og Ukraina.

Mandag kom det meldinger om at Kolesnikova hadde blitt ført inn i en varebil og kjørt bort av uidentifiserte personer i Minsk.

38 år gamle Kolesnikova er del av opposisjonens koordineringsråd som arbeider for å ta makten fra president Aleksandr Lukasjenko, som 9. august vant det omstridte valget som sikret ham en sjette presidentperiode.

Siden valget har Hviterussland vært preget av en rekke store demonstrasjoner, og hundrevis av mennesker har blitt pågrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: