Menu
I Hviterussland ruller fotballen for fullt i landets eliteserie. Bildet er fra kampen mellom Energetik-BGU og BATE Borisov sist uke. Foto: Sergej Grits / AP / NTB scanpix

Hviterussisk fotball med TV-fulltreffer

Mens resten av idrettseuropa står stille, ruller fotballen fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon.

Av NTB | 29.03.2020 13:17:17

Sport: Aldri tidligere har så mange mennesker sett hviterussisk toppfotball på fjernsynet. TV-selskaper i en rekke fotballhungrige land har nemlig rettet oppmerksomheten mot landets eliteserie ettersom det ikke finnes noen annen live-fotball å sende.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland, Israel og India.

– Det er en situasjon vi aldri har opplevd før, sier talsmann Aleksandr Alejnik i forbundet.

Den hviterussiske ligaen ble sparket i gang i forrige uke, og inntil videre har landet ingen planer om å stanse den tross koronavirus-pandemien som herjer i store deler av verden. I Hviterussland er det så langt påvist 94 smittetilfeller.

– Hvorfor skulle vi ikke spille? Har vi unntakstilstand i landet? Dette er ikke en alvorlig situasjon, og derfor starter vi sesongen som vanlig, sa landets fotballpresident, Vladimir Bazanov, nylig.

(©NTB)

Flere nyheter: