reklame
Menu
Alexander Kristoff (i hvitt) i en Tour de France-spurt. Nå kan rittet bli avlyst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps

De profesjonelle sykkellagene frykter konkurser om Tour de France innstilles i sommer.

Av NTB | 05.04.2020 09:18:29

Økonomi og næringsliv: Etapperittet står fortsatt på kalenderen i perioden 27. juni–19. juli. En rekke annen idrett, blant annet OL og fotball-EM for menn, er utsatt til neste år.

– Uten Tour de France kan hele sykkelsportens forretningsmodell kollapse. Da snakker vi om katastrofe, skriver Quick-Steps lagsjef, Patrick Lefevere, i en spalte i den belgiske avisen Het Nieuwsblad.

– Jeg vil anslå at 55-60 prosent av sponsorinntekter er basert opp mot Tour de France. Det samme gjelder eksponeringen for sponsorene, sier den danske forretningsmannen Lars Seier Pedersen til nyhetsbyrået Ritzau.

Seier Pedersen frykter at enkelte sponsorer vil droppe å betale lagene dersom Tour de France avlyses. – Sponsoravtalene baseres på aktivitet, altså at rittene kjøres.

– Som i resten av samfunnet får det konsekvenser om man ikke kommer på jobben. Da er det ikke penger til å betale regningene. Så hvis det er overhodet mulig, så kjører vi sier, Quick-Steps sportsdirektør Brian Holm.

Et avlyst Tour betegnes som «å kaste en bombe under sykkelsporten».

Mange av lagene som deltar i TdF har budsjetter på rundt 140-150 millioner kroner. Den store gullkalven deres er etapperittet. Derfra sendes det timevis på TV hver dag verden rundt i tre uker.

(©NTB)

Flere nyheter: