reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tobias Halland Johannessen holder sjetteplassen etter tre etapper. Foto: Jeep Vidon / SIPA / Shutterstock / NTB

Hvideberg mistet alle trøyene sine – Johannessen på åttendeplass

Jonas Iversby Hvideberg fikk en dag i ledertrøyen. Som ventet var han sjanseløp da syklistene tok fatt på fjellene i Volta Catalunya. Ben O'Connor vant etappen.

Av NTB | 23.03.2022 17:34:39

Sport: I tillegg til ledertrøya hadde Hvideberg poengtrøya, klatretrøya og ungdomstrøya på etappen. Hvideberg kom i mål 14.46 minutter bak vinneren på en 126.-plass.

Australske Ben O’Connor klarte å stikke ifra oppover på den siste stigningen på drøye tolv kilometer. Det var mye rykking i resten av hovedfeltet slik at de ikke klarte å ta ham igjen.

Tobias Halland Johannessen er kaptein på Uno-X-laget som for første gang kjører et etapperitt på verdenstournivå. Han holdt seg i feltet og tråkket inn til en åttendeplass. Han holder sjetteplassen i sammenlagt etter tre etapper.

– Det var greit. Jeg bommet litt på slutten, men tapte ikke så mye tid, så jeg er fornøyd. Jeg kom perfekt inn i bånn og følte at jeg måtte være med. Jeg følte meg bra, og det lover godt for resten av etappene, sa Johannessen

Kvartetten Simone Petilli, Casper Pedersen, Mikel Bizkarra og Ander Okamika var oppe i over fem minutter i et brudd.

Da syklistene startet på den siste drøye 13 kilometer lange stigningen opp til La Molina, var avstanden nede i bare minuttet. Det var der Hvideberg ga et klart tegn at han hadde fått nok.

(©NTB)