Menu
Hardangerfjorden. FOTO: Shutterstock

Hva med en sommer i Jondal

I Jondal i Hardanger legger de opp til en sommeropplevelse for nordmenn i år. Her kan du bade og nye solen mellom 1000 meter høye fjell og dra på Folgefonna og renne på ski.

Av Egil M Solberg | 01.04.2020 12:39:42

Ferie i Norge: Med koronakrisen vil de fleste av oss måtte feriere i Norge og da er ikke opplevelsene langt unna.

Michael Iversen i Visitfonna har tro på at mange vil ha stor glede av å besøke Jondal og Hardanger i sommer. Med en ikke for lang kjøretur kan du få oppleve natur som tar pusten av utlendinger som valfarter til området.

– Jeg tror ikke det er så mange som vil dra til Syden i sommer og da håper jeg folk heller legger turen til stedene som turistene fra utlandet velger her på Vestlandet, sier Michael Iversen i Visitfonna.

Han trekker frem Jondal og Folgefonna som noe alle må oppleve. Det er mye snø på Folgefonna i år og det er ventet mer de neste dagene.

– Vi har tro på at vi vil kunne holde skisenteret åpent til ut i september med disse snømengdene, sier Michael Iversen i Visitfonna.

Det betyr at du kan bo nede i Jondal og kose deg og bade i sommersolen, og når det passer seg slik, dra opp på Folgefonna og nyte det populære alpinsenteret.

– På veien opp får du også en kjøretur du sent vil glemme. Her er det snøfonner som bør gjøre inntrykk på de fleste. Vi har også vår nye restaurant åpen fra 1. juni og her vil vi servere kortreist mat, sier Iversen.

Utlendingene kommer ikke i sommer

Justisminister Monica Mæland (H) tror ikke det kommer mange utenlandske turister til Norge i sommer og oppfordrer også nordmenn til å feriere i eget land.

– Hvis jeg skal være bunn ærlig, så tror jeg ikke det blir noe stor turisme denne sommeren, sa Mæland på en digital spørretime søndag ettermiddag.

Hun understreket at det er umulig å vite om situasjonen er uendret om et par måneder, men at det ikke virker veldig sannsynlig.

– Derfor har vi jo også disse redningspakkene for små, mellomstore og store bedrifter som skal hjelpe flest mulig gjennom denne vanskelige situasjonen, sa hun.

Hun påpekte samtidig at nordmenn bør planlegge norgesferie i sommer.

Hør intervjuet med Vissitfonna på vår Podcast

Flere nyheter: