Menu
En koffert med prøver fra koronatesting av ansatte på Ullevål sykehus. Testene som brukes i dag kalles PCR, men testkapasiteten er begrenset. De nye testene skal være enklere å bruke og gir svar på ti minutter, og de kan vise om folk har vært syke. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hurtigtester kan bli tatt i bruk om kort tid

Norsk kvalitetsforbedring av laboratorieundersøkelser (Noklus) og Folkehelseinstituttet prøver ut de såkalte hurtigtestene, skriver Bergens Tidende.

Av NTB | 25.03.2020 01:16:41

Medisin og helse: – En slik test vil være spesielt god for å kartlegge hvor mange som allerede har vært syke. De kan være et godt supplement til den testen som allerede brukes av helsepersonell, sier overlege Mette Christophersen Tollånes i Noklus til avisen.

Testene som brukes i dag kalles PCR, men testkapasiteten er begrenset. De nye testene skal være enkle å bruke og gir svar på ti minutter, og de kan vise om folk har vært syke.

Utprøvingen starter trolig neste uke, og Folkehelseinstituttet opplyser at det nøye vurderer hvordan testene skal anbefales.

(©NTB)

Flere nyheter: