reklame for smiaa
Menu
Styreleder i Hurtigruten Trygve Hegnar her på NHOs årsmiddag høsten 2019. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hurtigrutens styreleder vil ikke uttale seg om tilliten til konsernsjefen

Styreleder i Hurtigruten Trygve Hegnar sier til Nord24 at han ikke kan svare på om han har tillit til selskapets konsernsjef Daniel Skjeldam.

Av NTB | 04.08.2020 12:48:29

Økonomi og næringsliv: – Jeg kan ikke si noe om det. Uansett hvilket svar jeg gir, så blir det feil, så det eneste jeg kan si, er at jeg ikke uttaler meg om dette, sier han til nettavisen.

Hegnar, som eier i underkant av 5 prosent av Hurtigruten Group gjennom sitt selskap Periscopus, opplyser at styret i selskapet har møter hele tiden.

Også på forespørsel fra NTB om å få en kommentar om de siste dagers hendelser i rederiet, svarer Trygve Hegnar at han ikke har noen kommentar.

Trygve Hegnar har vært styreleder i Hurtigruten siden 2009. Den største eieren av Hurtigruten er et Luxembourg-basert selskap som er styrt av det britiske oppkjøpsfondsselskapet TDR Capital, ifølge E24. Selskapet eier 81 prosent av Hurtigruten.

Heller ikke majoritetseieren har noe å si om situasjonen.

– På dette har vi ikke noen ytterligere kommentar fra TDR, skriver oppkjøpsfondets presseansvarlig Will Smith i en e-post til E24.

Nest største eier er Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Equities med 11,6 prosent og deretter Hegnar-familiens selskap Periscopus med 4,89 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: