reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam utenfor Havnelageret i Oslo i forbindelse med koronautbrudd på Hurtigruten.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Alle som var om bord må teste seg

21 Hurtigrute-passasjerer som ble satt i karantene i Tromsø, har testet negativt for koronaviruset. En passasjer fra Vestlandet testet positivt.

Av NTB | 02.08.2020 16:17:50

Fritid: 36 besetningsmedlemmer på Hurtigruteskipet Roald Amundsen har testet positivt for korona. Fire av disse er fortsatt innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, opplyser Tromsø kommune.

– Tidligere i dag fikk vi bekreftet elleve negative prøver tatt av passasjerer fra Roald Amundsen, og vi har akkurat fått svar på de ti prøvene tatt i Tromsø i går, de viser alle negative resultater, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap).

Samtidig har de fått vite at en passasjer fra siste seilas, bosatt i Rogaland, har testet positivt.

– Det er klart det er positivt at de prøvene som er tatt her i Tromsø, er negative. Det er vi alle glad for, sier ordføreren.

– Vi er ikke ferdig med denne situasjonen, og fortsetter til vi har kontroll. Det gjør vi i tett samarbeid med UNN, nasjonale helsemyndigheter og Hurtigruten.

Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam understreker at selskapet oppfordrer alle som har vært om bord på en av de aktuelle seilasene, til å teste seg.

– Vi er veldig glad for at alle de testene som er gjennomført av gjester i karantene i Tromsø, er negative. For hvert enkelt tilfelle som er negativt, reduserer det smitterisikoen i samfunnet, sier Skjeldam.

Ettersom flesteparten av besetningsmedlemmene som har testet positivt ikke hadde symptomer, oppfordrer Skjeldam passasjerer til å ha lav terskel for å teste seg.

Han opplyser også at Hurtigruten nå har fått sendt ut informasjon til alle passasjerer som har vært om bord, og at de har vært i telefonkontakt med det store flertallet av dem.

– Vi må ta ansvar for at informasjonen ikke kom fram til gjestene våre raskt nok på fredag. Vi var ikke forberedt på situasjonen, vi ventet ikke at det skulle være smitte om bord i skipet. Det er ingen unnskyldning, det skulle ha gått raskere, sier Skjeldam.

Wilhelmsen understreker imidlertid at det fortsatt jobbes intenst med smittesporingen.

– Jeg vil oppfordre alle passasjerer som var om bord til å teste seg, selv om de ikke har noen symptomer, sier Skjeldam.

Flere nyheter: