reklame for Utvik Autoservice
Menu
Hurtigruten har byttet ut skipet MS Fridtjof Nansen, som er blitt benyttet som hotell i anledning innspilling av den neste «MIssion: Impossible»-filmen. MS Finnmarken har isteden blitt satt inn, som har norsk flagg og mannskap. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hurtigrute-skip ble brukt som hotell – nå tydeliggjør regjeringen regelverket

Myndighetene reagerte da cruiseskipet Fridtjof Nansen ble brukt som hotell i forbindelse med «MIssion: Impossible»-innspillingen. Nå tydeliggjøres regelverket.

Av NTB | 18.09.2020 14:38:17

Kultur og underholdning: Stridens kjerne var om bruken av skipet som hotell er i strid med loven eller ikke.

Skipet er nemlig registrert i norsk internasjonalt skipsregister (NIS), og departementet mener at virksomheten er i strid med NIS-loven. Hurtigruten har siden byttet ut skipet med MS Finnmarken.

Nå foreslår departementet en forskriftsbestemmelse om at NIS-registrerte passasjerskip ikke kan drive næringsvirksomhet i norske havner.

– Jeg er fornøyd med at Hurtigruten har tatt signalene på alvor og byttet til et skip registrert i norsk ordinært skipsregister (NOR). Jeg har vært krystallklar på at det har vært i strid med regelverket for NIS-skip å drive hotellvirksomhet i norske havner. Forslaget vi nå sender ut på høring, skal bidra til at det ikke lenger skal være noen tvil om dette, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Flere nyheter: