Menu
Mange i Skien og Porsgrunn møter ikke opp til testtimene de har bestilt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hundrevis møter ikke opp til koronatest tross rekordhøy smitte i Skien

Etter en kraftig økning den siste uka er smittetrykket i Skien og Porsgrunn det høyeste i Norge. Likevel møter mange ikke opp til testtimene de har bestilt.

Av NTB | 07.05.2021 14:39:36

Medisin og helse: De siste tre døgnene er det registrert 53 (tirsdag), 34 (onsdag) og 41 (torsdag), viser kommunens oversikt. Til nå i mai er det registrert 182 smittetilfeller, gjennom hele april var tallet 209.

Også i nabokommunen Porsgrunn er smittetrykket høyt, med 66 tilfeller til nå i mai.

Smittetrykket i kommunene er det høyeste i landet, skriver NRK. Likevel har mellom 400 og 450 personer ikke møtt opp til timene de hadde bestilt for å ta koronatest. Kanalen skriver at personer de har vært i kontakt med, forteller om fem dagers ventetid for å få time.

– At så mange ikke møter opp, gjør at ventetiden på test blir unødvendig lang. I tillegg til at verdifull kapasitet ikke blir utnyttet, sier kommunalsjef i Skien kommune, Erik Nordberg, til NRK.

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet anbefaler at Grenland stenger ned og innfører det nest strengeste tiltaksnivået (5), sier Porsgrunn-ordfører Robin Kåss (Ap) til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: