fbpx
Menu
Når hunder luftes, bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB scanpix

Hundesykdom er ikke kommet til Haugalandet

Torsdag kveld ble et innlegg spredd på Facebook hvor det ble hevdet at den fryktede hundesykdommen nå var kommet til Haugalandet. Det avviser Haugaland Dyreklinikk fredag morgen.

Av Egil M Solberg | 20.09.2019 14:03:07

Hundesykdom: Veterinærer på Haugalandet ser seg nødt til å tilbakevise påstander som spres i sosiale medier, melder Haugesunds avis.

Det var torsdag kveld at det ble publisert et innlegg på Facebook, hvor noen hevdet at veterinæren ved Haugaland Dyreklinikk hadde sagt at en mye omtalt hundesykdom sannsynligvis har kommet til Haugalandet.

– Det har blitt veldig travelt for oss på klinikken, med mye telefoner. Problemet var at en kunde spurte meg om vi hadde hatt tilfeller av blodig diaré blant hunder, og det måtte jeg bekrefte. Men dette er noe vi ser hele året, og den siste tiden har vi kun hatt ett tilfelle. Vi kan ikke sette dette i sammenheng med denne hundesykdommen, sier veterinær og daglig leder ved klinikken, Anja Lønning Clausen, til avisa.

Karmsund Dyrehospital publiserte et innlegg fredag morgen som avviser påstanden.

«Det har i går kveld/natt spredd seg et rykte om et påvist tilfelle av det mistenkte sykdomsutbruddet i Norge hos oss, dette kan vi ikke bekrefte å ha påvist», skriver de.

Facebook

Flere nyheter: