reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiet har frigitt bilder etter skredet i Loen fredag kveld. De utelukker fortsatt ikke at det kan være mennesker og biler i skredet. Foto: 330 skvadron Ørlandet / Politiet / NTB

Hunder leter i skredområdet i Loen – kan ikke utelukke at noen er tatt

Politiet er bekymret for utenlandske turister som ikke er blitt gjort rede for etter skredet i Loen fredag. Søket fortsetter med hunder lørdag kveld.

Av NTB | 11.06.2022 19:45:55

Ulykker og naturkatastrofer: Det er fortsatt ingen som er meldt savnet etter det store snøskredet i Kjenndalen i Loen, men det er altså ikke mulig å utelukke at noen ble tatt av skredet.

– Basert på vitneopplysningene kan vi ikke utelukke at det er personer igjen i skredet. Det er derfor vi ønsker å sette inn redningshunder, sa politiets innsatsleder John Endre Skeie på en pressebrifing klokken 15 lørdag.

Det er ikke gjort funn av mennesker i søket. Mannskaper har blant annet gått gjennom vrakrester av biler som ble tatt av skredet. Det er også blitt brukt varmesøkende kamera.

Norske redningshunder søker lørdag kveld i områdene som er vurdert som trygt.

Politiet arbeider fortsatt med å gjøre rede for noen utenlandske turister. Ut ifra vitneobservasjoner spriker antall personer som var i området noe. Politiet undersøker videre for å være sikker på at alle har kommet seg trygt ut av skredområdet.

De vil blant annet ta nye avhør av vitner som var på stedet for å kunne undersøke detaljer rundt observasjoner av personer.

Skredet gikk i 13.30-tiden fredag. Det var 400 meter bredt og delte Kjenndalen i to. En familie på tre – en mann, en kvinne og et lite barn – fikk lettere skader.

Politiet har bekreftet at flere biler og campingvogner ble tatt av skredet.

Det gikk i et populært turistområde og det var kaotisk på stedet i timene etterpå. Over 40 mennesker ble evakuert ut. Det ble observert flere bilrester i rasområdet.

Stryn kommune satte krisestab som følge av skredet.

Brannhelikopteret har spylt fjellsiden for å fjerne løs masse for å gjøre området trygt for søk. Dette hadde liten effekt, men nok til at det kan bli gjort søk med hund.

Det er gjort flere søk med helikopter og drone lørdag formiddag.

Flere nyheter: