Menu
Hennes store drøm er å skape sitt eget klesmerke og sette Haugesund på kartet. Foto: Daniel DeNiazi

Hun vil skape sitt eget klesmerke

Turid Strømfors (26) fra Haugesund har en stor lidenskap innen mote, og har alltid hatt stor interesse for klær og fashion. Hennes største drøm er å skape et eget klesmerke.

Av Daniel DeNiazi | 23.07.2021 20:06:33

– Som liten fulgte jeg min egen klesstil, og satt sammen mine egne antrekk som skilte seg ut. Jeg leste motemagasiner og så opp til superstjernene der. Selv hadde jeg store drømmer og hadde alltid troen på at moteverdenen var den rette veien for meg å gå, forteller Strømfors til Radio Haugaland.

For tiden er hun finalist i Miss Norway, og har brukt mye av tiden sin til å gjøre frivilligarbeid, noe som er en del av konkurransen. Gjennom hennes deltakelse har hun i samarbeid med NMS fått lage en butikkutstilling som hun laget skisse av på moteskolen under lockdown.

Les Også: Turid (25) deltar i Miss Norway

Strømfos studerte motekommunikasjon ved Fashion School i Oslo, men etter å ha bodd alene, valgte hun å pakke kofferten for å tilbringe tid med familien sin.

– Jeg vil satse på mote fordi klær gir meg glede og inspirasjon i hverdagen og det er moro å eksperimentere med ulike stiler. For min del synes jeg det er et lite tomrom i bransjen som jeg ønsker å fylle med mine kreative idèer.

FINALIST: Turid representerer Haugesund i årets missekonkurranse. Foto: Tony Kristoffersen

– Utdanningen har gitt meg innsikt i motebransjens businesside med motemarkedsføring, PR og visual merchandising, noe som har gjort at jeg har enda mer lyst å satse på mote.

Strømfors sin aller største drøm er å skape et eget klesmerke som er av bærekraftig produksjon og i høy kvalitet:

– Jeg vil lage mitt eget varemerke fordi jeg selv savner en nisjebutikk som tilbyr alt jeg selv har i klesskapet, i tillegg til det designet som jeg står for. God passform, bærekraftig produksjon og høy kvalitet på klær gjør at klærne har en lenger levetid, noe jeg synes er viktig. Slow fashion står mitt hjerte nær og jobber med å skape klær som varer i mange år. Jeg ser på et plagg som en investering, som vi er villig til å reparere når det får et hull, forteller Strømfors.

Les Også: Turid (26) videre til finalen

Hun mener at det er utfordrende for mange motedesignere å slå gjennom med sitt eget design, fordi kriteriene er skyhøye:

– Vi må ha evnen til å tenke helt nytt og det er hardt arbeid. Mye av det man ser i dag finnes jo fra før, og derfor vil jeg satse på en beinhard bransje som stadig er i endring. Det uforutsigbare gir en veldig innholdsrik dag, som byr på mye spenning, noe jeg liker godt. Kriteriene er veldig skyhøye, og jeg har tro på at hardt arbeid og fokus på nytenking, er ofte det som gir suksess.

Flere nyheter: