Menu
MISSU 3 til 1963 (20 kr). Foto: Daniel DeNiazi

Hun er den eneste som representerer Rogaland

Andrea Nicole Nornes Freier (19) er den eneste deltakeren i Miss Norway som representerer Rogaland. Nå ser hun frem til finalen på lørdag.

Av Daniel DeNiazi | 25.10.2020 18:35:32

MISS NORWAY: 19-åringen fra Skudeneshavn er den eneste deltakeren i Miss Norway som representerer Rogaland. Hun er èn av de ti finalistene i missekonkurransen.

I forrige uke ble det kjent at Atika Hegic fra Haugesund trakk seg. Årsaken skal være at hun bor i Storbritannia og studerer motedesign. Hegic har ikke hatt mulighet til å komme til Norge fordi en av personene hun bor med, er smittet av Covid-19.

Nornes Freier forteller til Radio Haugaland at det har vært en tid med nervøsitet, men ser frem til finalen som finner sted i Oslo lørdag 31.oktober.

– Jeg er veldig nervøs, men jeg gleder meg utrolig mye. Nå er det litt forberedelser og pakking som gjenstår.

19-åringen har brukt mye av tiden til å gå i høye hæler og talen som hun selv har skrevet.

– Det har vært veldig travelt med fotoshoot og en del intervjuer fra en rekke medier. Jeg prøver å få roe meg litt ned nå og bruke tiden til de tingene som er verdt å bruke tiden til.

Les også: Andrea (18) var alvorlig syk

FOTO: Anthony Simmons

Tidlig torsdag tar hun flyet til Oslo, hvor hun reiser med moren sin. Der skal de bo sammen på et hotell.

– Jeg gleder meg utrolig, og det betyr mye om jeg vinner. Jeg setter stor pris på den støtten jeg har fått fra folk i Skudeneshavn og rundt omkring på Haugalandet.

Tidligere fortalte Nornes Freier til Radio Haugaland at hun var alvorlig syk, hvor hun som 11-åring ikke klarte noen ting. Det tok ett år før de fikk det endelige svaret. Det viste seg at hun hadde cøliaki.

– Jeg fikk heller ikke i meg nok mat ettersom jeg bare fikk vondt i magen og ble kvalm av alt. Det endte med at jeg ble utrolig tynn i en periode, fortalte hun tidligere.

Ifølge nettstedet til Miss Norway har hun 1720 stemmer og leder med 370 stemmer foran Donjeta Deli som ligger på andre plass.

Torsdag klokken 23.59 stenger SMS-avstemningen.

Blir stoppet på gaten

Siden 19-åringen meldte seg på Miss Norway har hun fått mye medieoppmerksomhet, noe som har ført til at hun har blitt stoppet på gaten flere ganger.

– Det er mange som har stoppet meg og ønsket meg lykke til. I butikken har til og med ansatte og kunder stoppet meg.

Hvordan er det?

– Det er gøy, og jeg setter utrolig stor pris på den responsen jeg har fått. Det som er stort for meg er å kunne representere hele Rogaland.

Hør intervjuet i vår podcast

Flere nyheter: