reklame for Sheiken Bowling
Menu
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer Russlands angrep mot atomkraftverket Zaporizjzja i Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB

Huitfeldt: Viktig at Sikkerhetsrådet reagerer raskt

Angrepet mot Zaporizjzja atomkraftverk krever rask reaksjon fra Sikkerhetsrådet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Av NTB | 04.03.2022 19:01:39

Politikk: – Det var nødvendig å samle Sikkerhetsrådet til hastemøte om den alvorlige sikkerhetssituasjonen ved atomanleggene i Ukraina. Vi har samarbeidet med våre partnere for å få dette raskt til, skriver utenriksministeren i en epost til NTB.

Natt til fredag oppsto det brann ved kjernekraftverket Zaporizjzja i den ukrainske byen Enerhodar etter angrep fra russiske styrker. Hendelsen har ført til bekymring for atomsikkerheten i Ukraina.

– Norge fordømmer Russlands angrep på atomkraftverket i Ukraina. Enhver trussel eller væpnet angrep mot sivile atomanlegg er et brudd på FN-pakten og internasjonal lov, sier Huitfeldt.

– Det er viktig at også Sikkerhetsrådet reagerer raskt etter det grovt uansvarlige angrepet på atomkraftverket Zaporizjzja.

Utenriksministeren gjentar også oppfordringen til Russland om å trekke seg ut av Ukraina, og å stanse alle trusler og militære aksjoner i nærheten av og rettet mot atomanlegg.

Flere nyheter: