Menu
Både Eric Zemmour (t.v.) og Marine Le Pen har omsider samlet inn nok underskrifter til å stille i presidentvalget. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Høyreradikale presidentkandidater har sikret nok underskrifter til å stille i Frankrike

Marine Le Pen og Eric Zemmour har fått de 500 underskriftene de trenger for formelt å godkjennes som presidentkandidater i Frankrike.

Av NTB | 02.03.2022 11:42:17

Politikk: Ifølge reglene må hver kandidat sikre seg underskrifter fra 500 av Frankrikes drøyt 35.000 ordførere for å stille. Nytt av året er at det er offentlig hvem som har skrevet under, noe som har skapt problemer for flere presidentkandidater.

Marine Le Pen, som leder nasjonalistiske Nasjonal samling (RN), måtte i forrige uke innstille valgkampen for å legge all sin kraft i å samle inn de siste underskriftene. Ifølge det franske grunnlovsrådets nettside har hun nå samlet inn underskrifter fra 503 ordførere.

Zemmour, som ligger til høyre for Le Pen, har også samlet inn de nødvendige underskriftene og har fått over 600. Totalt har elleve kandidater kvalifisert seg hittil. Fristen løper ut fredag, og første valgomgang er 10. april.

(©NTB)

Flere nyheter: