reklame for Sheiken Bowling
Menu
Medlemmer av ytre høyre-grupper samlet seg ved krigsminnesmerket Cenotaph i London lørdag, for å protestere mot en ventet Black Lives Matter-demonstrasjon. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Høyreaktivister demonstrerte utenfor Parlamentet i London

Hundrevis av ytre-høyreaktivister samlet seg til demonstrasjon på Parliament Square i London sentrum lørdag til tross for advarsler fra politi og myndigheter.

Av NTB | 13.06.2020 17:33:56

Krig og konflikter: Noen kastet flasker og bokser på politiet, mens opprørspoliti til hest presset folkemengden bakover.

Flere forskjellige aktivistgrupper på høyresiden og fotballfans har samlet seg i den britiske hovedstaden og sier de vil vokte historiske monumenter som den siste tiden har vært et mål for antirasistiske demonstranter.

Lørdag var mange av dem ved statuen av Winston Churchill og krigsminnesmerket Cenotaph, som begge er blitt sikret med plater for å hindre hærverk.

Demonstrantene sang nasjonalsangen og ropte «England», melder BBC.

Bildene av at gjenstander ble kastet på politiet fikk innenriksminister Priti Patel til å reagere. I en Twitter-melding kaller hun framferden «fullstendig uakseptabel».

– Alle som står bak vold eller vandalisme, må regne med å bli møtt med lovens fulle kraft. Vi vil ikke tolerere vold mot våre politifolk, skriver hun og føyer til at koronaviruset fortsatt er en trussel mot alle.

– Gå hjem for å stanse virusspredningen og redde liv, skriver Patel.

Black Lives Matter-bevegelsens støttespillere demonstrerte også i London lørdag. Politiet i byen har imidlertid avsatt separate soner for de to gruppene og beordret stans i alle demonstrasjoner innen klokka 17 lokal tid.

Det meldes også om demonstrasjoner andre steder i Storbritannia.

(©NTB)

Flere nyheter: