Menu
Meningsmåling gjort av Respons for Høyre februar 2019. Illustrasjon: Radio Haugaland

Høyre kraftig frem – Ap kraftig tilbake

En ny målingen Respons har gjort for Høyre i Haugesund viser at det kan bli et svært god valg for Høyre ved kommunevalget den 9. september.

Av Egil M Solberg | 16.02.2019 11:11:05

Kommunevalg: Ap går ned fra 40,2 % ved valget i 2015 til 31,3 % på denne målingen. Dette er en nedgang på 8,9 %. Høyre går frem fra 22,3 % til 31,2 %. En oppgang på tilsvarende – 8,9 %.

Arbeiderpartiet, KrF, Miljøpartiet De Grønne, Venstre, SV, Pensjonistpartiet og Senterpartiet danner i dag til sammen et flertall i bystyret i Haugesund.

Disse partiene ville fått en samlet oppslutning på 51,5 % med denne målingen.

Det er også verdt å merke seg at Miljøpartiet (MDG) nærmest er utslettet i denne målingen og at Rødt er på fremmarsj.

Målingen viser først og fremst at det er jevnt mellom blokkene og at samarbeidende mellom partiene vil kunne bli avgjørende for om det er Arne Christian Mohn (59) eller unge Harald Larssen Lønning (25) som etter valget skal sitte som ordfører i Haugesund.

– Utrolig motiverende å få en slik måling før vi har satt i gang valgkampen. Nå skal vi vise at Høyre har de beste løsningene for Haugesund, sier Lønning (H) til Radio Haugaland.

Venstre kan bli jokeren

Dersom Varaordfører May Britt Vihovde og Venstre i Haugesund skifter side kan det bli skifte fra rødt til blått i sildabyen.

Velgerne får imidlertid ikke vite hva Venstre eventuelt vil velge, skriver Haugesunds avis.

– Du får ikke noe svar av meg på et sånt spørsmål, svarer Vihovde til avisa.

Andre alternativ

Men også uten Venstre ville den borgerlige siden kunne fått et flertall om dette skulle bli valgresultatet.

Da er det KrF som ville vært avgjørende. Et skifte kunne også kommet om Pensjonistpartiet (PP) hadde skiftet side.

Det eneste som er sikkert er at vi går mot et spennende valg i Haugesund.

Tror på valgseier for Høyre

– Dette er en skikkelig vitamininnsprøytning. Vi er i siget og ser et kraftig tilfang av velgere. En av fire har forlatt Ap, og de rødgrønne er langt unna et flertall. Det viser at velgerne ønsker seg borgerlig styre og en ny ordfører i Haugesund, kommenterer stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H).

Han fremhever også unge Harald Larssen Lønning som en god ordførerkandidat.

– Høyre har en meget dyktig, engasjert og motivert ordførerkandidat. Denne byen trenger en ordfører som sloss for byen og regionen, en som Harald Larssen Lønning, sier Stensland.

Flertall for regjeringspartiene i Haugesund

Dersom regjeringspartiene også hadde samarbeidet i Haugesund, ville det ha blitt et skifte om denne meningsmålingen ble valgresultatet.

Flere nyheter: