Menu
KrF-leder Olaug Bollestad er blant dem som nå ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) si ja til at apotek kan sette koronavaksiner. Foto: Torstein Bøe / NTB

– La apotek sette vaksiner

For å få fortgang i vaksineringen bør regjeringen åpne for at apotekene kan sette koronavaksiner, mener flere opposisjonspartier på Stortinget.

Av NTB | 09.12.2021 10:47:18

Medisin og helse: Via Apotekforeningen har norske apotek tilbudt regjeringen å sette opptil 100.000 vaksinedoser i uka for å avlaste kommunene og helsetjenesten. Apotekene krever ikke mer enn det fastlegene får for jobben.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ikke gitt respons på tilbudet, men blir nå rådet av Høyre, Frp og KrF til å takke ja, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er ikke et stunt, men for å avlaste en presset helsetjeneste og kommunesektor, sier KrF-leder Olaug Bollestad til avisa.

– Jeg vil utfordre helseministeren til å bruke denne kapasiteten. Apotekene er villig til å bidra i dugnaden, og da må du bruke kapasiteten som er der, sier helsepolitisk talsperson i Frp Bård Hoksrud.

(©NTB)

Flere nyheter: