Menu
Det blir slutt på inkassokrav for regninger under 500 kroner, hvis et nytt lovforslag vedtas. Høyre er positive til forslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høyre er positive til nytt inkassolovforslag

Et utvalg vil nekte inkassoselskapene å kreve store gebyrer ved ubetalte bompenger, telefon- eller legeregninger. Høyre ønsker forslaget velkommen.

Av NTB | 27.01.2020 11:45:33

Fritid: En regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe, bestående av blant annet Forbrukerrådet, Finans Norge, Virke Inkasso og Finanstilsynet, la mandag fram forslaget hvor de går inn for å kutte gebyrene på krav under 500 kroner. Disse kravene omfatter mer enn hvert tredje inkassokrav.

Ifølge arbeidsgruppen kan forslaget spare forbrukerne for nærmere to milliarder kroner.

Dagens Næringsliv omtalte forslaget søndag.

Ingunn Foss i Høyre er glad for det nye forslaget.

– Det kan være mange grunner til at folk ikke betaler i tide, men da må konsekvensene stå i stil til forglemmelsen. Jeg tror mange har opplevd gebyrene som veldig urettferdig, og jeg er glad for at utvalget foreslår det Høyre lenge har ment, sier Foss til NTB.

Arbeidsgruppen foreslår blant annet at det kun skal være lov med fire purringer og et samlet gebyr på 240 kroner, mot 700 kroner i dag. For et krav som betales etter den første betalingsoppfordringen, blir gebyret 70 kroner mot 350 kroner i dag. Det er en reduksjon på 80 prosent.

– Vi skal se nøye på utvalgets forslag til ny lov og sette i gang arbeidet slik at vi får endringer så raskt som mulig, sier Foss.

(©NTB)

Flere nyheter: