Menu
Statsminister Erna Solbergs parti Høyre er Norges største parti på Dagbladets meningsmåling for juni måned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Høyre er landets største parti på ny måling

0,2 prosentpoeng skiller Høyre og Arbeiderpartiet på Dagbladets junimåling. Det er statsministerens parti som går inn i sommerferien som landets største.

Av NTB | 25.06.2020 21:34:22

Politikk: På målingen får Høyre en oppslutning på 25,2 prosent (-0,3 prosentpoeng), mens Ap får 25,0 prosents oppslutning, noe som er en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng.

– Det er hyggelig å gå inn i sommeren med gode tall. Men det viktigste nå er å beholde kontrollen med smitten, samtidig som vi skaper flere jobber og får folk tilbake i arbeid, sier Erna Solberg (H) til avisa.

Samtidig som statsministerens parti holder seg nokså stabilt, havner begge hennes regjeringspartnerne under sperregrensa. Venstre får 3,1 prosent (-0,5) og er mindre enn KrF, som får en liten oppgang til 3,2 prosent (+0,6). Mest fram går tidligere regjeringspartner Frp med 1 prosentpoeng, til 11 prosent.

På målingen er det et solid rødgrønt flertall, men Ap-nestleder Bjørnar Skjæran erkjenner at partiet har en jobb å gjøre.

– Det er fremdeles et veldig klart flertall for regjeringsskifte. Arbeiderpartiet er ikke helt der vi ønsker å være, så vi har en jobb å gjøre fram mot valget, sier han til avisa.

Oppslutningen til de øvrige partiene er som følger (endring fra maimålingen i parentes): Sp: 13,3 (+0,3), SV: 8,2 (+0,6), MDG: 5,9 (-0,3) og Rødt: 3,0 (-0,3).

(©NTB)

Flere nyheter: