Menu
En kvinne protesterer mot at Brasil skal avholde Copa America. Høyesterett har godkjent at turneringen kan gå som planlagt. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Høyesterett tillater Copa America i Brasil

Høyesterett i Brasil gir grønt lys for at fotballturneringen Copa America blir gjennomført i landet til tross for koronapandemien, men pålegger strenge tiltak.

Av NTB | 10.06.2021 23:07:44

Sport: Det søramerikanske mesterskapet skulle egentlig avvikles i Argentina og Colombia i fjor sommer, men ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Først ble Colombia fratatt sin del av sluttspillet på grunn av den politiske situasjonen i landet, så falt også Argentina fra på grunn av pandemien.

Brasil steppet inn og sa seg klar til å overta turneringen på kort varsel og avvikle den i fire byer, men det er møtt med skepsis i et land som er blant de hardest rammede av viruspandemien. Bare USA har flere dødsfall.

Søksmål ble levert inn med krav om å stoppe arrangementet, men det har et flertall i landets høyesterett nå gitt en tommel ned for. Dermed har turneringen, som starter søndag, fått grønt lys.

Flere av dommerne ga imidlertid ordre om ytterligere koronatiltak.

– Det er opp til guvernørene og borgermesterne å etablere passende helseprotokoller og sørge for at de blir fulgt for å hindre et «Copa-virus, med nye utbrudd og fremvekst av nye virusvarianter, skriver dommer Carmen Lucia.

Alle spillerne skal koronatestes hver 48. time, og de får begrensninger i hvor de kan bevege seg. Transport mellom stedene der kampene spilles skjer med innleide fly.

Turneringer med ti nasjoner avsluttes med finalen på Maracanã-stadionet i Rio de Janeiro 10. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: