Menu
Med slagordet «nei til Copa, ja til vaksiner» markerer eieren av denne bilen sin holdning til avviklingen av Copa America i Brasil. Nå skal høyesterett i landet behandle krav om å stoppe arrangementet. Foto: Eraldo Peres, AP / NTB

Høyesterett i Brasil behandler krav om å stoppe Copa America

Høyesterett i Brasil opplyste tirsdag at man vil ta opp til behandling to søksmål med krav om å hindre at Copa America gjennomføres i landet.

Av NTB | 09.06.2021 00:22:39

Sport: Det søramerikanske mesterskapet skulle egentlig avvikles i Argentina og Colombia i fjor sommer, men ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Først ble Colombia fratatt sin del av sluttspillet på grunn av den politiske situasjonen i landet, så falt også Argentina fra på grunn av pandemien.

Brasil steppet inn og sa seg klar til å overta turneringen på kort varsel og avvikle den i fire byer, men det er møtt med skepsis i et land som er blant de hardest rammede av viruspandemien. Bare USA har flere dødsfall.

Det er levert inn to søksmål med krav om å stoppe arrangementet med tanke på smittefaren, ett fra et fagforbund og ett fra opposisjonspolitikeren Julie Delgado og sosialistpartiet.

– Med tanke på sakens eksepsjonelle karakter har jeg besluttet at søksmålene skal ta opp til behandling i et ekstraordinært virtuelt rettsmøte i høyesterett torsdag 10. juni, skriver overdommer Luiz Fux.

Turneringen skal etter planen sparkes i gang søndag.

(©NTB)