Menu
En mann i 40-årene fra Sri Lanka ble i oktober i fjor dømt til 17-års fengsel for drapet på59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen i juli 1998. Nå har Høyesterett avvist å behandle anken fra mannen. Bendiktsen ble funnet død i restene av bolighuset i Lensmannsjordet på Sjøvegan i Salamgen kommune i Troms. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Scanpix

Høyesterett avviste anke i Sjøvegan-drapet

Høyesterett har avvist å behandle anken til mannen som er dømt for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998.

Av NTB | 11.01.2020 10:10:19

Kriminalitet og rettsvesen: Ankeerklæringen ble sendt 15. november, opplyste mannens forsvarer, advokat Alexander Greaker til NTB i fjor. Nå har Høyesterett avvist å behandle anken, melder NRK.

Mannen ble dømt til elleve års fengsel i Nord-Troms tingrett i april i fjor. Både mannen selv og påtalemyndigheten anket dommen. Hålogaland lagmannsrett skjerpet straffen betraktelig og dømte i midten av oktober mannen til 17 års fengsel.

Hovedgrunnen til straffeskjerpelsen er mannens alder. Lagmannsretten la mannens asylsøknad fra 1997 til grunn, hvor det fremgår at han er født i desember 1976. De mener at mannen var 21 år gammel da drapet ble begått, og ikke 17 år gammel som tingretten la til grunn.

Mannen fra Sri Lanka ble pågrepet på Oslo lufthavn 20. juni 2018 etter DNA-treff.

59 år gamle Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan i Salangen i Troms 15. juli 1998. Politiet mener huset ble påtent for å skjule drapet og en forutgående voldtekt.

(©NTB)

Flere nyheter: