reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bærum kommune opplever et økende antall koronasmittede. Foto: Lise Åserud / NTB

Høyeste smittetall i Bærum siden april

Det siste døgnet er det registrert 15 nye koronasmittede i Bærum. Det er det høyeste tallet på over et halvt år.

Av NTB | 09.10.2020 10:53:27

Utdanning: De siste fire døgnene er det registrert til sammen 38 nye tilfeller, skriver Budstikka.

Til sammen har 570 personer i kommunen fått påvist koronaviruset.

– Tolv av tilfellene i Bærum det siste døgnet har kjente nærkontakter. Ett av tilfellene er sporet til smitte i utlandet og to er ukjent, sier kommunikasjonssjef Lisa Bang i Bærum kommune.

I Bærum og nabokommunen Asker er det nå til sammen fire skoler som har aktive smittetilfeller. Ved Hagaløkka skole i Asker er 39 personer satt i karantene etter at en ansatt fikk påvist koronaviruset, skriver Budstikka. Ved Løkeberg skole, Rykkinn skole og Eineåsen ungdomsskole i Bærum er det smitte blant elevene.

I tillegg er det oppdaget smitte hos en elev ved Rud videregående skole.

– Eleven er satt i karantene, og klassen har fått permisjon fredag, slik at kommunelegen kan få kartlagt og smittesporet andre som kan ha blitt eksponert, sier rektor Geir Lindblad til avisen.

I tillegg er det smittede medarbeidere eller beboere ved seks sykehjem i kommunen. Grunnet et positivt virustilfelle ved rådhuset i Bærum må alle folkevalgte og ansatte jobbe hjemmefra ut oktober.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen erklærer Bærum som rød kommune som følge av de høye smittetallene de siste dagene.

(©NTB)

Flere nyheter: