reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viktor Hovland i aksjon på siste runde i PGA-turneringen i Mexico. Foto: Robert Fedez, AP / NTB

Hovland vant PGA-turneringen i Mexico med birdie på siste hull

Med birdie på siste hull kunne Viktor Hovland juble for seier i PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico. Han slo Aaron Wise med ett slag.

Av NTB | 06.12.2020 23:22:59

Sport: 23-åringen vant Puerto Rico Open tidligere i år. Det var første norske seier på PGA-touren noensinne.

Rivalen Wise hadde spilt ferdig da Hovland gjorde unna det 72. og siste hullet i turneringen. Innspillet hans stoppet vel to meter fra hullet, og med stålkontroll på nervene senket han putten som avgjorde om det ble seier eller omspill.

Med serien 67-69-63-65 endte Hovland 20 slag under par i turneringen. Tittelen er den hittil største for en mannlig norsk golfspiller. Den gir Hovland drøyt 11 millioner kroner, og den sendte ham opp til tredjeplass på PGA-tourens sammenlagtliste.

Også i Puerto Rico Open avgjorde Hovland på siste hull.

Hovland senket birdieputter på både 2., 3. og 4. hull. Hoge greide birdie på 3. hull og Grillo på 4. hull. Dermed var Hovland oppe på siden av Grillo. Da nordmannen fikk birdie og argentineren bogey på 6. hull, var Hovland alene på topp.

Grillo falt ytterligere av med bogey på 10. hull. Dermed var Hoge og Aaron Wise nærmest. Sistnevnte radet opp birdier og spilte seg inn i seierskampen.

Wise hadde avsluttet sin 63-runde da Hovland gjorde seg klar til en birdieputt på nest sist hull. Hadde ballen gått inn, ville han vært alene i ledelse igjen, men den gikk litt til side for hullet.

I stedet gjorde han jobben på siste hull. En liten seiersgest med knyttet neve var alt han unte seg, men så fulgte et bredt smil og en omfavnelse fra caddien.

Den norske golfstjernen var to slag bak argentinske Emiliano Grillo etter lørdagens runde, ett bak amerikanske Tom Hoge. Han gikk avslutningsrunden sammen med Grillo og Hoge, og han greide seg klart best av dem helt fra start.

Med bogey på 12. hull var Hovland bak Wise, som med birdie på 13., 14. og 15. hull kom seg åtte slag under par for dagen. Flere ble det derimot ikke, og da Hovland greide birdie på 13. og 14. hull var han i delt ledelse med amerikaneren.

(©NTB)

Flere nyheter: