Menu
Viktor Hovland fikk med seg en seier i siste gruppekamp i WGC-turneringen i Austin. Foto: John Raoux / AP / NTB

Hovland vant på vei ut av prestisjeturnering

Viktor Hovland var allerede slått ut, men Norges golfstjerne fikk i det minste sin første seier på siste dag av gruppespillet i WGC-turneringen i Texas.

Av NTB | 26.03.2021 20:53:31

Sport: Oslo-gutten slo Abraham Ancer fra Mexico med ett hull. Også fredag så det stygt ut for Hovland, men en sterk avslutning med tre birdier på de fire siste hullene snudde kampen.

På det meste lå Hovland under med tre hull. Prestisjeturneringen i Austin spilles etter det såkalte matchplay-formatet. Det vil si at man møter enkeltmotstandere i kamper.

Fredagens seier er bare en mager trøst for Hovland. 23-åringen endte uansett sist i sin gruppe, som på forhånd var beskrevet som en drømmetrekning for nordmannen. Alle hans tre motstandere var lavere rangert enn ham selv på verdensrankingen.

Likevel innledet Hovland gruppespillet med to strake tap. Kevin Streelman (USA) og Bernd Wiesberger (Østerrike) tok begge klare seirer med fire hulls margin.

Ancer ble gruppevinner tross tapet for Hovland. Han er med det videre til åttedelsfinalene.

Matchplay er et format som tidligere har passet Hovland svært godt. I 2018 vant han det amerikanske amatørmesterskapet gjennom nettopp den måten å spille golf på. Seieren der ble hans første gjennombrudd inn til den store scenen.

(©NTB)

Flere nyheter: