Menu
Viktor Hovland slet svært tungt på fredagens runde i US Open. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Hovland utenfor cutgrensen i US Open – pådro seg ni bogeyer

Viktor Hovland møtte veggen helt etter en solid start på 2. runde i majorturneringen US Open. To strake birdier ble fulgt opp med seks bogeyer på rappen.

Av NTB | 17.06.2022 19:15:54

Sport: Golfstjernen gikk fredagens runde hele sju slag over par. Det holder ham bak antatt cutgrense på +4. Feltet er langt ifra ferdigspilt, men Hovlands sjanser for helgespill på den tøffe banen i Brookline i Massachusetts regnes som ikke-eksisterende.

Halvparten av feltets 156 spillere får bli med videre. Hovland er i øyeblikket på 119.-plass sammen med flere andre spillere. Tidligere på dagen var han oppe på en delt 7.-plass etter å ha spilt to birdier og tre hull på par.

Det vil være første gang at Hovland misser cuten i en majorturnering.

Hovland startet runden på det 10. hullet. De første timene så lovende ut, men på det 17. hullet startet det som skulle bli en real norsk kollaps. I alt pådro Hovland seg hele ni bogeyer, der seks av dem kom på rad.

Drøssevis med feil, svake utslag, dårlige chipforsøk og trøbbel på greenen bidro til det. Underveis fanget TV-kameraene opp en stadig mer oppgitt Hovland.

Torsdag åpnet han US Open på par etter å slitt med upresise utslag.

I fjor måtte 24-åringen fra Oslo trekke seg fra US Open etter å ha fått sand på øyet. Han har fra før gode erfaringer fra den amerikanske storturneringen, der han slo igjennom med 12.-plass som amatør i 2019. Året etter ble han nummer 13.

(©NTB)

Flere nyheter: