Menu
Viktor Hovland i aksjon US Masters fredag. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

Hovland trøbler i US Masters – spiller for å greie cuten

Viktor Hovland har gjort mange feil på andre runde i US Masters, men en eagleputt holder golfesset på riktig side av cutgrensen. Han er tre slag over par.

Av NTB | 08.04.2022 20:49:31

Sport: Hittil har det vært en svært frustrerende fredag for Hovland på Augusta-banen i Georgia. Han fikk dobbeltbogey allerede på første hull, og problemene stoppet ikke der. Flere ganger har han måttet redde inn en bogey for å unngå full krise.

En birdie på tredje hull og en eagle på det åttende gjør at runden ikke er helt håpløs. 24-åringen har fem hull igjen og tåler ikke flere feilskjær. Grensen for cuten ligger an til å gå på tre slag over par, og det er akkurat der Hovland ligger i øyeblikket.

Han er sju slag bak ledende Im Sung-jae fra Sør-Korea.

Senere måtte han sette en tremetersputt for å redde en bogey, men det gikk ikke. I stedet noterte han den doble varianten (to slag over par).

På neste hull var utslaget derimot av ypperste klasse. Hovland spilte seg til en fin birdiemulighet, men ballen snek seg akkurat forbi koppen. Dermed ble det bare par.

Da var han oppe på +1 på resultatlistene, men rett etter kom nok et tilbakeslag i form av en bogey. Fire hull senere skjedde det igjen.

I fjor fikk Hovland en marerittåpning på US Masters med trippelbogey allerede på første hull. Da hentet han seg inn og klarte cuten. Til slutt ble det en delt 21.-plass.

Turneringen på Augusta-banen i Georgia fortsetter lørdag og søndag.

Torsdag innledet han US Masters med en 72-runde. Det vil si at han gikk den på par. Dagen etter endte Hovlands første slag for mye til venstre. Ballen la seg blant trærne, og andreslaget derfra ble heller ikke bra. Han bommet deretter på greenen med innspillet sitt.

Oppturen kom med birdie på hull tre, men så fulgte to bogeyer på rappen. Han ble straffet for svak treffsikkerhet mot greenen. På det åttende hullet satt det derimot for Hovland. Han brukte kun tre slag på et par 5-hull, og eagleputten ble senket fra ni meter.

(©NTB)