Menu
Viktor Hovland i aksjon i Dubai. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

Hovland-triumf på europatouren i Dubai – blir verdenstreer i golf

Viktor Hovland vant Dubai Desert Classic etter en strålende sisterunde og seier i omspillet søndag. Det var hans andre triumf på europatouren i golf.

Av NTB | 30.01.2022 14:36:23

Sport: Oslo-gutten kunne smile bredt etter omspillduellen med engelske Richard Bland. Hovland greide der en birdie, og det var nok til å slå sin 48 år gamle rival.

– Det var surrealistisk. Jeg hadde vanskelig med å beholde roen, sa Hovland om hvordan det var å spille for turneringsseieren i et omspill.

Norsk seier virket ikke sannsynlig foran søndagens avslutning. Hovland lå på 13.-plass og var seks slag bak teten, men seks birdier og én eagle på nest siste hull tok ham opp i delt ledelse

Da hadde Rory McIlroy fortsatt fire hull igjen, men den nordirske stjernen sviktet som favoritt. Han greide ikke å spille seg til en eneste birdie i sluttfasen, og på siste hull pådro McIlroy seg en bogey. Med det rotet han bort en plass i omspillet.

Hovland hadde ikke særlig tro på egne seierssjanser da han ble intervjuet kort tid etter at han var ferdig med sine 18 ordinære hull.

– Rory er en ganske god spiller, så jeg tenker at han skal klare dette. Det ser ut til at han har dette, sa han.

Snaut halvannen time senere sto Hovland igjen som vinner. 24-åringen har én seier på europatouren fra før, og den kom i München i juni i fjor. I tillegg har han tre triumfer på PGA-touren.

Dubai-seieren gjør at Hovland hopper opp til tredjeplass på neste verdensranking i golf. I dag er han nummer fem.

(©NTB)

Flere nyheter: