Menu
En strålende avslutning og en birdie i omspillet ga Viktor Hovland seieren i Dubai Desert Classic, 12,2 millioner kroner i seierspremie og tredjeplass på verdensrankingen. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB

Hovland-triumf på europatouren – blir verdenstreer i golf

Viktor Hovland vant Dubai Desert Classic etter en strålende sisterunde og seier i omspillet søndag. Det var hans andre triumf på europatouren i golf.

Av NTB | 30.01.2022 14:51:20

Sport: Oslo-gutten kunne smile bredt etter omspillduellen med engelske Richard Bland. Hovland greide der en birdie, og det var nok til å slå hans 48 år gamle rival.

– Det var surrealistisk. Jeg hadde vanskelig med å beholde roen, sa Hovland om hvordan det var å spille for turneringsseieren i et omspill. Seierspremien var på 12,2 millioner kroner, og triumfen fører ham opp til tredjeplass på verdensrankingen.

– Det er ganske vilt å være nummer tre. Det føles godt å se at all treningen betaler seg, sa Hovland.

Norsk seier virket ikke sannsynlig foran søndagens runde. Hovland lå på 13.-plass og var seks slag bak teten, men seks birdier og en eagle på nest siste hull tok ham opp i delt ledelse.

Da hadde Rory McIlroy fortsatt fire hull igjen, men den nordirske stjernen sviktet som favoritt. Han greide ikke å spille seg til en eneste birdie i sluttfasen, og på siste hull pådro McIlroy seg en bogey. Med det rotet han bort en plass i omspillet.

– Jeg vil ikke si at det har blitt en vane, men man må gjøre det man kan for å melde seg på. Ting har gått min vei i noen turneringen, og slik var det i dag. En slik avslutning er ikke hverdagskost, as Hovland.

– Selv da jeg var ferdig, var det flere som hadde sjansen til å passere meg.

Hovland hadde ikke særlig tro på egne seierssjanser da han ble intervjuet kort tid etter at han var ferdig med sine 18 ordinære hull. Bland sikret seg omspill ved å sette en langputt på det siste hullet.

– Rory er en ganske god spiller, så jeg tenker at han skal klare dette. Det ser ut til at han har dette, sa han.

Snaut halvannen time senere sto Hovland igjen som vinner. 24-åringen har én seier på europatouren fra før, og den kom i München i juni i fjor. I tillegg har han tre triumfer på PGA-touren.

– Jeg har masse å bevise for å nærme meg de to, sa Hovland ydmykt søndag.

Han hadde denne rundeserien i Dubai: 68-69-73-66. Lørdagens spill ga Hovland mest problemer. Da trøblet han med to bogeyer og en dobbeltbogey på veien, men tre birdier rettet litt på skaden.

Hovland er kjent for å spille glitrende sisterunder. Søndag demonstrerte han den evnen nok en gang. Totalt gikk han turneringen tolv slag under par.

Hovland har skaffet seg et ry for spektakulære avslutninger. Seiershåpet virket borte da han fikk bogey på 15. hull, men så avsluttet han med birdie, eagle og birdie. På siste hull var han veldig nær en ny eagle.

Dubai-seieren gjør at Hovland kun vil ha Jon Rahm (Spania) og Collin Morikawa (USA) foran seg på neste verdensranking i golf. I dag er han nummer fem.

(©NTB)

Flere nyheter: