Menu
Hovland har fått en nydelig start på British Open. Foto: Steve Welsh/PA via AP/NTB.

Hovland to under halvveis på førsterunden på St. Andrews i British Open

Viktor Hovland ligger to slag under halvveis på sin åpningsrunde i British Open på St. Andrews.

Av NTB | 14.07.2022 14:10:42

Sport: Etter et flott innspill på åpningshullet og endte med en birdie på hull nummer en. Han hadde også et godt innspill på hull to og en birdiemulighet som endte 30 centimeter unna koppen. Han fulgte derimot opp med birdie på hull tre.

På det fjerde hullet havnet han i den dype greenbunkeren med sitt annet slag. Han fikk en håpløs stand og måtte bare slå seg inn på banen igjen. Det endte opp med en bogey på par-fem-hullet.

Han hadde en lang putt for eagle på det neste hullet, men putten havnet langt unna hullet slik at birdiemuligheten ble vanskelig. Han endte opp med par. Par ble det også på hull seks etter en lang birdieputt. På hull sju og åtte ble det også par, mens nordmannen slo til med en birdie på det niende hullet.

Han deler med tolvteplassen under en haug av spillere.

Årets British Open i den fjerde av Majorturneringene blir spilt på old course på St. Andrews, kjent for sine dype sandbunkere og ondulerte greener. Banen ligger også svært utsatt for den lumske vinden som ofte er i området.

Hovland gikk i ball med amerikanske Justin Thomas og iren Shane Lawry

Nordmannen har slitt med å klare cuten på sine to siste starter i US Open og i Scottish Open. To turneringen på rad uten å klare cuten har aldri skjedd nordmannen.

(©NTB)