Menu
Viktor Hovland fikk kjenne på regnet i Florida mandag. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Hovland spilte seg inn i seierskampen i Florida – tung avslutning ødela

Viktor Hovland ledet en kort stund Players Championship etter strålende spill i Florida mandag, men en trøblete avslutning gjorde at han falt tilbake.

Av NTB | 14.03.2022 22:10:06

Sport: Den norske golfstjernen endte på 9.-plass, sju slag under par. Australske Cameron Smith vant, på 13 slag under par totalt.

Lenge så situasjonen langt lysere ut for Hovland, men tre bogeys på de sju siste hullene sendte ham nedover listene. Den siste bogeyen kom på siste hull, der han slo ballen i vannet på utslaget.

– Jeg spiller egentlig bra golf hele uka, men det er selvfølgelig litt kjipt. Et par dårlige bogeys på «back nine», og i vannet fra tee på 18, det er ikke sånn man har lyst til å avslutte, oppsummerte Hovland overfor Discovery.

– Så mye ræl jeg har drevet med denne uka, og likevel får jeg til en bra turnering i det sterkeste feltet i verden, det er kult. Jeg bygger videre på det, fortsatte han.

Med seier eller annenplass i Florida ville Hovland vært i posisjon til overta førsteplassen på verdensrankingen. Nå må han i stedet vente med å nå den milepælen.

Videre fortsatte han med to hull på par, før det kom en ny birdie. Også på det sjette og sjuende hullet skaffet Hovland seg birdiemuligheter, men omsatte ingen av dem.

På hull ti og elleve var han mer treffsikker og gjorde et nytt byks på resultatlistene med to nye birdier. Plutselig var Hovland i delt ledelse i turneringen.

Bogeyen på hull 12 ble imidlertid starten på det som ble en tung avslutning. Også hull nummer 15 endte på samme vis, før bogey nummer tre var et faktum på det 18. hullet.

– Det var et skikkelig fint slag. Det begynte å blåse litt, så jeg tenkte at jeg måtte slå den litt lavt. Jeg trengte den, sa Hovland til Discovery etterpå.

Etter at alle var ferdige med tredjerunden lå nordmannen på delt 21.-plass.

Runde nummer tre måtte fullføres mandag etter at uvær herjet i Florida gjennom helgen. Turneringen skulle i utgangspunktet vært ferdigspilt søndag.

Også mandag var det mørke skyer over banen, og spillerne fikk sin dose av regn.

24-åringen endte sisterunden tre slag under par.

Hovland innledet fjerderunden med å redde par på åpningshullet med en lang parputt. Deretter trillet han i dagens første birdie etter å ha puttet for eagle på hull nummer to.

Tidligere mandag fullførte Hovland tredjerunden i PGA-turneringen i Florida. Da sto han for en sjelden bragd ved å slå en hole-in-one på det åttende hullet på banen i Ponte Vedra Beach. Nordmannen slo ballen 200 meter og rett i koppen på par tre-hullet.

(©NTB)