reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viktor Hovland gikk den avsluttende runden på Palm Harbour på xxx over par. Dermed falt han nedover på resultatlistene. Her under forrige helgs Players Championship. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Hovland: – Skulle kanskje ikke spilt denne uken

Det norske golfesset Viktor Hovland klarte ikke å spille seg opp på den avsluttende dagen og endte på delt 33. plass i PGA-turneringen i Palm Harbour søndag.

Av NTB | 20.03.2022 20:49:31

Sport: Amerikanske Davis Riley holdt på førsteplassen han hadde etter lørdagens spill, men fikk selskap helt øverst på pallen.

Hans landsmann Sam Burns brukte tre slag mindre på den siste runden og endte dermed likt med Riley, totalt 17 slag under par for turneringens fire runder.

Han startet dagen på en 34.-plass hvor avstanden opp til topp ti var innenfor rekkevidde. Seierskampen hadde derimot gått. Med 71 slag på den fjerde dagen hadde nordmannen klatret én fattigslig plass da turneringen var over.

– Det blåser mye i dag. Jeg følte ikke jeg hadde helt kontroll på driveren, sa Hovland til Discovery.

Det ble nye par på de tre neste hullene, men på det niende gikk han på en bogey og han falt ytterligere på resultatlisten.

Han reparerte derimot noe med å få runden annen birdie på det tiende hullet. Resten av runden ga én birdie og resten par.

– Det går fort. Sånn i ettertanke skulle jeg kanskje ikke spilt denne uken her. Jeg sitter igjen med den følelsen nå. Men sånn er det, sa Hovland.

På lørdagens runde slet Viktor Hovland med puttingen sin, og på søndagens avsluttende runde fikk han også problemer med spillet sitt underveis.

Nordmannen åpent flott med birdie på det første hullet. De tre neste hullene gikk på par før problemene startet. På det femte hullet, et par fem-hull, måtte nordmannen tåle en dobbeltbogey. Utslag satt på fairwayen, men andre slag ble totalt feiltreff. Det ble bare på snaue 60 meter, og ballen havnet inne blant noen trær. Da han endelig fikk ballen i hullet, hadde han brukt sju slag.

Allerede onsdag er det ny turnering på PGA-touren med 12 millioner dollar i premiepotten.

(©NTB)

Flere nyheter: