reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Viktor Hovland hadde ingen god dag på golfbanen fredag og falt langt på listene med en runde fem slag over par. Foto: Mark Humphrey, AP / NTB scanpix

Hovland raste på resultatlista etter tung dag

Viktor Hovland greide ikke å følge opp sin sterke åpningsrunde i WGC-turneringen i golf i Memphis. Han gikk fredagens runde fem slag over par.

Av NTB | 31.07.2020 19:47:50

Sport: WGC-turneringene er de største på golfkalenderen utenom majorturneringene. Hovland er med i en slik turnering for første gang og var på delt 9.-plass etter første dag, takket være torsdagens 67-runde (tre under par). Fredag var han blant spillerne som startet dagen på 10. hull, og han åpningen var lovende da han rullet inn en birdieputt allerede på 11. hull.

Så meldte motgangen seg. Han måtte tåle bogey både på 13., 15., 17. og 18. hull. Elendigheten var brutt bare av en birdie på 16. hull, slik at han var to slag over par halvveis.

Enda verre ble det på 3. hull. Der havnet ballen hans først i vannet, så i en sandgrav, og da han omsider fikk den i hullet måtte han notere sju slag og dobbeltbogey.

Etter tre par på rad kom en ny bogey på 7. hull. Det ble dagens siste feilskjær, men Hovland er helt nede på delt 53.-plass før de to siste rundene. Totalt er han to slag over par.

Det er bare 78 spillere med i turneringen, og alle får spille videre i helgen.

Brendon Todd, som leder, er 11 slag under par etter runder på 64 og 65 slag. Han har to slags forsprang til Rickie Fowler. Brooks Koepka, som ledet etter en kruttsterk 62-runde første dag, brukte 71 slag fredag og falt til delt 3.-plass fire slag bak lederen.

(©NTB)

Flere nyheter: