Menu
Viktor Hovland og rivalene ble stoppet av uvær lørdag. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB

Hovland på etterskudd etter sliterunde – uvær stanset Masters

Uvær tvang arrangørene til å midlertidig stanse alt spill i Masters lørdag kveld. Viktor Hovland hadde inntil da hatt en svært varierende tredjerunde.

Av NTB | 10.04.2021 22:23:11

Sport: Den norske golfstjernen hadde rukket på gjøre unna 13 hull da arrangøren ga signal om at spillerne måtte komme seg i ly for uværet.

Det var på forhånd varslet sterk vind og regn i området der Augusta-banen i den amerikanske delstaten Georgia ligger.

Viktor Hovland innledet lørdagens runde med en bogey. Dermed skapte åpningshullet igjen trøbbel for nordmannen. Torsdag ble det en dobbeltbogey der.

Dermed raste Hovland nedover resultatlistene i det som er sesongens første majorturnering.

En birdie på hull nummer åtte rettet opp litt av inntrykket, og en ny birdie på det 10. forbedret situasjonen ytterligere. Hull nummer elleve endte imidlertid i en ny bogey, og dermed var Hovland på par i turneringen da uværet satte inn.

Det var fare for lyn og torden som tvang fram beslutningen om å utsette spillet på tredjerunde. Når spillerne kommer tilbake på banen, er svært usikkert.

24 år gamle Zalatoris forsøker å bli den første spilleren som vinner Masters i debuten siden Fuzzy Zoeller gikk til topps i 1979.

Fire spillere deler i øyeblikket tredjeplassen.

Viktor Hovland avsluttet fredagens runde kruttsterkt. Det gir håp om en solid avslutning også lørdag, forutsatt at spillerne får grønt lys til å gjenoppta aktiviteten.

Det er 85. gang at Masters-turneringen spilles.

Lørdag slo han umiddelbart tilbake med en birdie på hull nummer to, men deretter ble det mer motgang. Etter par på hull tre, måtte scorekortet oppdateres med bogeys både på 4. og 5. hull.

Engelske Justin Rose leder i øyeblikket den prestisjetunge turneringen. Han er sju slag under par etter å ha spilt seks hull lørdag. Amerikaneren Will Zalatoris følger nærmest, ett slag bak.

(©NTB)

Flere nyheter: