reklame
Menu
Viktor Hovland puttet for svakt på siste dag i PGA-tourmesterskapet, men endte runden på par. Foto: John Bazemore / AP / NTB scanpix

Hovland på 20.-plass i PGA-tourmesterskapet etter middels sisterunde

Viktor Hovland slet med puttingen, men avsluttet PGA-tourmesterskapet med en par-runde mandag. Den norske golfproffen endte dermed på 20.-plass i turneringen.

Av NTB | 07.09.2020 23:52:57

Sport: For den plasseringen får Hovland med seg en sjekk på 505.000 dollar – eller 4,5 millioner kroner – i premiepenger. Dustin Johnson vant turneringen og sikret seg dermed 133,5 millioner kroner.

22 år gamle Hovland spilte lenge en veldig jevn sisterunde og gikk de første seks hullene på par før han slo til med en birdie på det sjuende hullet.

Han slo mange gode utslag, men hadde en noe rufsete dag med putteren. Marginene var ikke på Hovlands side, uten at han gjorde seg bort av den grunn. Etter en bogey på hull 14, en birdie på hull 16 og en ny bogey på hull 18 endte han dagen på 70 slag.

En særlig sur opplevelse ble det på siste hull, der Hovland bommet hårfint på en birdieputt og klarte å ende opp med bogey. Totalt endte Hovland turneringen, som er golfsesongens siste, på fire slag under par etter rundesifrene 69, 69, 68 og 70.

Det er de 30 beste spillerne på PGA-touren gjennom sesongen som får spille PGA-tourmesterskapet i Atlanta, Georgia. Og best av dem var Dustin Johnson, som hadde med seg en ledelse på fem slag inn i den siste runden.

Amerikaneren holdt unna for sine argeste konkurrenter, Justin Thomas og Xander Schauffele, med tre slags margin og kunne til slutt juble for seieren. Johnson gikk turneringen på 21 slag under par.

(©NTB)

Flere nyheter: