Menu
En konsentrert Viktor Hovland i aksjon i US Masters torsdag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB

Hovland nær hole-in-one i US Masters – på par etter ujevnt spill

Viktor Hovland henger litt etter de beste i US Masters. Golfesset var svært nær å sette et utslag rett i koppen på åpningsdagen av prestisjeturneringen.

Av NTB | 08.04.2022 03:34:27

Sport: Etter 13 hull lå Hovland på en delt 32.-plass. Men solid spill mot slutten av runden førte ham opp til en foreløpig delt 19.-plass i turneringen i Augusta i Georgia.

Han noterte sin første av i alt fem birdier på hull nummer to. Rett etter kom en bogey, og det skulle Hovland også få på det sjette hullet. Størst problemer fikk han da ballen havnet i vannet på hull 11. Han greide ikke å dempe konsekvensene av det til et minimum og pådro seg en frustrerende dobbeltbogey.

Men det preget ikke Hovlands videre spill. På neste hull var han marginer unna å gjøre hole-in-one. Utslaget hadde en perfekt linje, og ballen var kun centimeter unna å gå rett i koppen på et par 3-hull. Birdie ble utfallet der.

Dessverre fulgte han ikke opp på neste hull. Ballen endte opp i blomsterbedet, og han måtte igjen droppe den og få et vrient fjerdeslag. Det banet vei for dagens tredje bogey.

24-åringen presterte bedre på hull 14 og 15, som han gikk på par, før han vartet opp med rundens femte birdie på hull 16. På de to siste hullene ble det også par.

Im Sung-jae fra Sør-Korea topper turneringen etter første runde med fem slag under par. Golfikonet Tiger Woods, som spilte i sin første konkurranserunde på 508 dager, ligger på en delt tiendeplass med ett slag under par.

Woods var frustrert underveis, og mikrofoner snappet opp et kort «fuck you»-utbrudd. Det er noe amerikanerne ikke liker at blir TV-sendt.

I fjor fikk Hovland en marerittåpning på US Masters med trippelbogey (tre slag over par) allerede på første hull. Da hentet han seg inn og klarte cuten. Til slutt ble det en delt 21.-plass på ham i majorturneringen.

Turneringen fortsetter fredag, lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: