Menu
Viktor Hovland i aksjon under OL i Tokyo. Foto: Andy Wong / AP / NTB.

Hovland med superavslutning etter treg dag

Viktor Hovland er med i tetkampen etter dag to av den første turneringen i årets PGA-sluttspill. Han leverte en superavslutning på fredagens runde.

Av NTB | 21.08.2021 00:22:12

Sport: Hovland gikk den første dagen på tre slag under par etter en 68-runde. Da lå han fem slag etter toppduoen Jon Rahm og Justin Thomas. Fredag startet tungt, men etter tre birdier på rad på de siste hullene, endte Hovland dagen fire slag under par.

Nordmannen er dermed sju slag under totalt, fem slag bak Jon Rahm på førsteplass. Opp til delt tredjeplass har Hovland bare tre slag å hente inn. Nordmannen lå på delt tolvteplass da alle spillerne i toppsjiktet var ferdigspilt fredag.

Det så mørkt ut tidligere på dagen. Etter 13 hull lå Hovland nede på delt 23.-plass.

Han startet med en birdie på det første hullet, men så ble det en bogey på hull nummer seks. Det ble nye birdier på hull åtte og birdie.

En ny bogey på hull 14 gjorde at Hovland havnet enda lenger bak teten. Men tre birdier på rad i avslutningen gjør at Hovland fortsatt er med i tetkampen.

Akkurat som torsdag gikk Hovland i spann med Jason Kokrak og den ferske OL-vinneren Xander Schauffele.

Turneringen er den første av tre i årets PGA-sluttspill og spilles i New Jersey. Den neste spilles i Maryland neste uke, og finalen går i Atlanta, Georgia 2.- 5. september.

(©NTB)