reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viktor Hovland på greenen på hull seks under den første runden av turneringen i Austin onsdag. Foto: Tony Gutierrez / AP / NTB

Hovland med sliteseier i Austin

Norges golfstjerne Viktor Hovland var i trøbbel, men vant til slutt over Sepp Straka i den første runden av matchplay-turneringen i Austin onsdag.

Av NTB | 23.03.2022 20:34:34

Sport: Hovland vant til slutt med ett hull bedre enn østerrikske Straka.

– Det var mye opp og ned i dag. Jeg gjør litt for mange feil, men jeg senker en hel del putter for å holde momentumet gående. Jeg slår fine driver og en del bra jernslag her og der, men det var litt for ustabilt, sa Hovland i et intervju sendt på Discovery.

I matchplay-formatet går man i par med én av motstanderne i gruppen sin. Den som er best på flest hull, vinner kampen.

Hovland vant hull 16 og 17 før begge spilte seg inn en halvmeter fra hullet på greenen. Da ble Hovland gratulert med seieren av Straka.

Verdenstreeren Hovland kom inn i sin gruppe som favoritt. Will Zalatoris er seedet som nummer 24 i turneringen, Cameron Tringale 45 og Straka 63 (av 64).

Matchplay-turneringen i Austin er en WGC-turnering med total premiesum på 12 millioner dollar.

Tringale venter torsdag og Zalatoris fredag for Hovland.

– Det er godt å ha en bra start. Forhåpentligvis kan vi vinne de neste kampene òg, sa nordmannen som for øyeblikket er rangert som verdens tredje beste golfspiller.

Åttedelsfinaler og kvartfinaler spilles lørdag, semifinaler og finale søndag.

Straka åpnet med ledelse på det første hullet. Det ble utlignet to ganger av Hovland før nordmannen selv tok teten med birdie på hull sju. På hull ti utlignet Straka, og deretter havnet Hovlands ball i vannet på det neste hullet. Østerrikeren beholdt ledelsen fram til hull 16.

Zalatoris vant sin kamp komfortabelt. Han ledet med to seirer før han vant tre hull på rad på hull 12, 13 og 14. Da var kampen over for Tringales del.

(©NTB)

Flere nyheter: