Menu
Viktor Hovland åpnet med en birdie på det første hullet under 1. runde av golfturneringen for menn i OL som spilles på Kasumigaseki Country Club utenfor Tokyo. Foto: Heiko Junge / NTB.

Hovland med i toppen på OL-greenen

Viktor Hovland (23) dro inn den ene birdien etter den andre på den første dagen av OL-golfen.

Av NTB | 29.07.2021 06:24:16

Sport: På den vakre og flotte Kasumigaseki Country Club, 90 minutter unna Tokyo sentrum med buss, fikk han en drømmeåpning med birdie på det første hullet. Deretter ble det par på på hull to, tre og fire. På banens første par-fem hull ble det en ny birdie for Hovland.

Det ble en ny birdie på hull seks og åtte, før det ble nye par på hull ni og ti. På det niende hullet havnet utslag for for første gang i bunkeren, men han slo seg flott ut igjen og reddet inn par på hullet med NTB på slep.

Etter ti hull lå Hovland på minus fire, og det plasserte Oslo-gutten på delt 6.-plass i opp mot 30 graders varme.

Hovland virket selvsikker og rolig der han slentret fra hull til hull i mørke bukser og hvit skjorte sammen med caddien Shay Knight.

Krogh Johannessen virket ikke å ha noen startnerver, til tross for at turneringen i OL er hans største så langt i karrieren. 26-åringen åpnet med fire strake par, før det ble birdie på både hull fem og seks.

Deretter bokførte han en par på hull sju, før det ble en ny birdie på hull åtte. Det gjorde at drammenseren var nummer fire etter de første hullene.

En bogey på det 15. hullet sendte ham ned på par totalt og 47.-plass.

Østerrikske Sepp Straka har fått en luke i teten. Etter endt runde er han åtte slag under par etter en 63 runde.

Belgiske Thomas Pieters avsluttet sterkt med to birdier og er seks slag under par på 2.-plass. Samme poengsumm har meksikaneren Carlos Ortiz.

På hull elleve ble det en ny birdie, og Hovland avanserte dermed til 4.-plass med totalt fem under par. Par på hull 12 gjorde at han var nede på 5.-plass igjen.

Så ble det en sur dobbeltbogey på det niende hullet, som gjorde at han falt på resultatlistene. En bogey på hull 12 og en birdie på hull 14 gjorde at han lå plassert som nummer 28 med minus 1 med fire hull igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: