Menu
Viktor Hovland sliter på fredagens runde i US Open. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Hovland må kjempe for å greie cuten – fire strake bogeyer i US Open

Viktor Hovland har møtt veggen etter en solid start på 2. runde i majorturneringen US Open. To strake birdier ble senere fulgt opp med fire bogeyer på rappen.

Av NTB | 17.06.2022 17:01:04

Sport: Etter fem hull var nordmannen på en foreløpig 7.-plass i Massachusetts, men har siden rast nedover listene. I skrivende stund er Hovland nummer 51 sammen med en rekke andre spillere.

Golfstjernen startet fredagen på det 10. hullet. Det så lovende ut med to birdier etter hverandre tidlig, men på det 17. hullet fikk han sitt første av mange tilbakeslag. Hovland noterte en sur bogey selv om utslaget var meget bra og landet midt i fairwayen.

Deretter fulgte ytterligere tre bogeyer. Svakt utslag på det 18. hullet og en elendig chip på det 1. bidro til det. På det 2. hullet trøblet han på greenen og klarte ikke å redde par.

Hovland åpnet US Open-turneringen på par etter å slitt med upresise utslag torsdag. Nå er han to slag over par med sju hull igjen.

24-åringen fra Oslo må stable på beina en god stim for å holde seg innenfor cutgrensen. I øyeblikket ligger den an til å falle på +2.

I fjor måtte Hovland trekke seg fra US Open etter å ha fått sand på øyet. Han har fra før gode erfaringer fra den amerikanske storturneringen, der han slo igjennom med 12.-plass som amatør i 2019. Året etter ble han nummer 13.

(©NTB)

Flere nyheter: