Menu
Viktor Hovland storspilte på 2. runde i Arnold Palmer Invitational og leder turneringen halvveis. Foto: John Raoux, AP / NTB

Hovland leder etter superspill: – Visste ikke det var så bra

Viktor Hovland puttet fantastisk på vei mot en knallsterk 66-runde i Orlando fredag. Halvveis i Arnold Palmer Invitational leder han med to slag.

Av NTB | 05.03.2022 00:31:41

Sport: Han var blant dem som slo ut tidlig, og mange gikk til angrep på hans resultat, men ingen greide å straffe det. 66 slag var dagens beste runde med god margin, og etter to runder er han to slag foran trioen Tyrrell Hatton, Talor Gooch og Rory McIlroy.

Hovland puttet bare 23 ganger i løpet av runden.

– Jeg visste at jeg puttet bra, men ikke at det var så bra, sa verdensfireren etterpå.

– Jeg så linjene veldig bra. Noen ganger får du inn noen putter tidlig, og så beholder du den gode følelsen gjennom dagen. Jeg syntes jeg puttet bra i går også, men likevel har jeg følelsen av at det kan bli enda bedre.

Hovland startet sin runde på 10. hull og fikk birdie umiddelbart. Halvveis var han fire slag under par for dagen. Etter en ny birdie på 12. hull kom dagens eneste bogey på 14. hull, men etter tre strake birdier på 15. til 17. hull var han på vei mot et meget sterkt resultat.

Siste halvdel av runden ble litt mer beskjeden, men birdie på 4. og 6. hull innebar at han kunne signere for en runde seks slag under par. På sitt siste hull berget han par med en putt fra kanten av greenen.

Da han gikk i klubbhuset var det med to slags ledelse til Tyrrell Hatton, som også hadde spilt ferdig. Noen av spillerne i feltet hadde ennå ikke tatt fatt på sin 2. runde, blant dem Rory McIlroy som ledet etter første dag. En runde på par plasserte nordiren på delt 2.-plass.

– Jeg har prøvd å glemme den helgen, sa han.

Turneringen fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

– Jeg hadde et veldig dårlig utslag på 15. hull, og det endte i en sandgrav. Så fikk jeg til et veldig bra slag med sjuerjernet og senket putten, så det var et veldig viktig hull, sa Hovland.

Hovland håper å legge bak seg opplevelsen fra samme turnering i fjor. Da innledet han med to sterke runder, men spilte de to siste 11 slag over par.

(©NTB)