Menu
Golfproffen Viktor Hovland avanserte i feltet og tok seg inn til cuten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hovland klarte ikke cuten i Abu Dhabi

Viktor Hovland fikk en ny trøblete dag på golfbanen fredag. Han klarte ikke cuten og må se resten av europatour-turneringen i Abu Dhabi fra sidelinjen.

Av NTB | 17.01.2020 13:39:46

Sport: Dermed fortsatte problemene for Hovland, som torsdag var gjennom en til dels vond åpningsrunde som endte ett slag over par.

Fredagens runde så en stund ut til å skulle bli god for den 22 år gamle norske golfproffen. Den ble innledet med ni hull på par før han fikk eagle (to slag under par) på det 10. hullet.

På det samme hullet fikk han bogey på åpningsrunden.

Med birdie på hull nummer 11 var han en stund tre slag under par for runden. Da så det lyst ut med tanke på mer spill i Abu Dhabi.

Så startet imidlertid problemene for nordmannen. Han måtte tåle bogey på både det 14. og det 16. hullet. Det ga en runde ett slag under par. Totalt er Hovland på par i turneringen. Det var ett slag for dårlig til å få spille også lørdag og søndag.

Nordmannen endte på delt 74.-plass i Abu Dhabi der 73 spillere er klare for to nye runder i kampen om seier i en av de mest pengestinne turneringene på europatouren.

Francesco Laporta leder turneringen halvveis. Italieneren er 10 slag under par etter å ha fulgt opp torsdagens 71-runde med en kruttsterk 63-runde fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: