Menu
Viktor Hovland fikk en god start på fredagens rund av PGA-turneringen i California. Foto: Jared C. Tilton/ Getty Images / AFP / NTB

Hovland i sololedelse etter halvspilt turnering i California

Viktor Hovland storspilte på den sørlige banen i La Jolla og endte dagen sju slag under par. Med det ligger han alene i tet før helgens avsluttende runder.

Av NTB | 30.01.2021 01:53:12

Sport: Hovland er ett slag foran fem andre spillere.

Etter å ha startet åpningsrunden, som han spilte på den nordlige banen i La Jolla utenfor San Diego, godt fikk han det tungt på de siste ni og falt til 48.-plass.

Dermed hadde han mye å ta igjen da han startet på den sørlige banen, som er allment anerkjent som den vanskeligste, fredag.

Han startet derimot sterkt og sto med fem birdier og en bogey. Med det hadde han klatret opp til en delt 5.-plass, seks slag under par. På de åtte neste hullene ble det to birdier og seks par, men han klatrer likevel videre.

Deretter stanset været spillet. Etter pausen leverte Hovland sin åttende birdie for dagen og sikret seg sololedelse for helgens avsluttende runder, som begge går på den sørlige banen.

For landsmann Ventura gikk det vesentlig verre. Han startet med bogey og dobbeltbogey på sine to første hull (10 og 11) fredag. Etter tre strake par ble det nok bogey på hull 15 og hull 16. Han fikk så en birdie på hull 18 før det ble en ny bogey på hull 1.

Med birdie på på hull 5 og 6 ligger han på 113.-plass med to hull igjen. Han er dermed langt fra å true cuten.

(©NTB)

Flere nyheter: