Menu
Viktor Hovland i aksjon på St. Andrews-banen i British Open lørdag. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Hovland i praktslag topper British Open

Viktor Hovland fortsetter storspillet på dag tre i British Open. Etter elleve hull leder han årets siste majorturnering i golf.

Av NTB | 10.07.2022 19:40:43

Sport: Nordmannen deler førsteplassen med den nordirske stjernen Rory McIlroy. Duellen er ekstra interessant fordi de spiller sammen på St. Andrews-banen i Skottland.

Hovland hadde en stund et forsprang på to slag, men McIlroy tettet luka etter å ha spilt seg til eagle på hull ti. Der noterte Hovland sin femte birdie på runden.

Duoen topper med 15 slag under par. Lørdag alene står begge på -5, og det er to slag ned til treer australske Cameron Smith.

Hovland startet lørdagen på delt tredjeplass og var tre slag bak teten. Etter fire hull og to supre langputter var han i føringen med Smith, og to hull senere sto Hovland med fire birdier på rappen.

Det gjorde at Oslo-golferen ledet prestisjeturneringen alene.

På det femte hullet var han 10 centimeter unna å greie eagle. 23-åringen har hittil vært svært stødig og holdt seg unna bogeyer på runden. Nærmest trøbbel var han da han måtte redde seg til par på det åttende hullet.

Han har sju hull igjen lørdag. En vinner kåres søndag, og da kan det for første gang på herresiden bli norsk majorseier.

Hovland har en delt 12.-plass som beste resultat i en majorturnering. Den kom i fjorårets British Open.

(©NTB)

Flere nyheter: