Menu
Viktor Hovland deltar i Scottish Open de neste dagene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hovland fire slag over par i Scottish Open

Viktor Hovland slo tidvis gode slag i starten av Scottish Open, men hadde litt stang ut med putteren og brukte totalt 74 slag. Det er fire slag over par.

Av NTB | 07.07.2022 14:31:06

Sport: Hovland er tilbake på europatouren i Scottish Open etter at han misset cuten i US Open i juni. Han skal få kjempe om å klare cuten også på fredagens 2. runde i North Berwick.

Han fikk ingen god start på sin åpningsrunde som endte fire slag over par etter fire birdier, fem bogeyer og en dobbeltbogey.

Nordmannen slo ut fra hull 10 sammen med den amerikanske verdenseneren Scottie Scheffler og den spanske verdenstreeren John Rahm. De to endte henholdsvis på 3 over par og 2 under par.

Hovland har gått halve runden og har tidvis vist litt frustrasjon over at han har rotet bort en del slag underveis på runden.

Golfkøllene til Hovland kom ikke fram i tide, og ekerberggutten må derfor spille med helt nytt utstyr.

Skuffelsen ristet 24-åringen seg raskt av og vartet opp med et godt utslag fra hull 12. Han fulgte så opp med birdie på par 3-hullet.

På hull 13 slo han seg inn til greenkanten, men ballen rullet ned bakken og la seg cirka en meter unna hullet. Hovland kontrollerte dermed inn sin andre strake birdie.

På det neste hullet hadde Hovland muligheten til å sikre seg to under par, men slo litt upresist og endte med en ny par.

Ekeberg-gutten begynte å vise litt frustrasjon da unøyaktigheten i nærspillet fortsatte. I likhet med det 11. hullet var han upresis med førsteputten på hull 16 og endte med en ny bogey.

Verdensåtteren åpnet med en miss på utslaget på det niende hullet for dagen. Dermed avsluttet han den første halvdelen av runden med dagens tredje bogey.

Han avsluttet de siste ni hullene med tre bogeyer, en dobbeltbogey og to birdier. Det er langt fra vanlig standard for nordmannen.

Amerikanske Cameron Tringale leger på ni slag under par. Landsmann Gary Woodland følger på 2.-plass med seks slag under par. Hovland endte på delt 112.-plass etter den første runden.

Hovland åpnet med å sikre seg par på første hullet. Deretter møtte han på litt motstand på et par 4-hull. Han misset hårfint på det fjerde slaget fra noen meter, og måtte ty til en bogey.

På det 13. hull slo nordmannen utslaget i greenkanten og sikret par på tre slag.