Menu
Viktor Hovland går for nok et toppresultat på PGA-touren i helgen. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP / NTB

Hovland fem slag bak lederen i Charlotte

Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Det gir delt 18.-plass etter første dag.

Av NTB | 07.05.2021 02:24:33

Sport: Det er fem slag opp til lederen Phil Mickelson, som med åtte birdier og en eneste bogey la nærmeste konkurrent to slag bak seg. 50-åringen med fem majortitler blant sine 54 turneringsseirer jager sin første triumf på to år.

– Det beste var at jeg greide å være konsentrert ved hvert eneste slag, for tankene mine har hatt en tendens til å vandre. Det ble mange gode slag i dag, og det var gøy å spille, sa Mickelson.

– Fysisk er det ikke noe som hindrer meg i å prestere, men på dette nivået kan man ikke gjøre feil. Gutta her er så gode, og jeg har ikke vært skarp nok mentalt.

Den norske golfprofilen var blant dem som startet på 10. hull, og han innledet turneringen på utmerket vis med birdie umiddelbart. Det ble bogey på 13. hull, men takket være birdie på 14. hull var han ett slag under par halvveis.

En ny bogey på 2. hull sendte ham ned på par, men resten av veien ble det birdie på 5. og 8. hull.

Hovland er oppe på 11.-plass på verdensrankingen, som er karrierebeste, etter 3.-plassen i Florida sist helg.

Etter bogey på 1., 2. og 3. hull ble det tre birdier (7., 15. og 18. hull) og tre bogeyer (8., 14. og 17. hull) på Ventura. Fredag er det han som slår ut tidlig og på 10. hull (sammen med danske Sebastian Cappelen og amerikanske Keenan Huskey), mens Hovland starter nesten fire timer senere på 1. hull (med verdenstoer Justin Thomas og Patrick Cantlay).

Hovland var blant dem som slo ut tidlig på den første runden i Charlotte, og da han avsluttet sin runde var det mange av de 156 deltakerne som ikke hadde startet på sin. Han måtte dermed vente lenge på sin plassering. 17 mann endte foran ham, og han delte plasseringen med 16 andre.

Kristoffer Ventura spiller også PGA-turneringen i Charlotte, North Carolina. For ham var torsdagen atskillig tyngre. Han innledet med bogey på de tre første hullene. Resten av runden spilte han til par, men skaden var skjedd, og han er på delt 111.-plass etter første dag.

(©NTB)

Flere nyheter: