reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Viktor Hovland er på par halvveis på sin åpningsrunde i US Open i golf. Foto: John Bazemore, AP / NTB scanpix

Hovland ett slag over par etter åpningsrunden i US Open

Viktor Hovland gikk 1. runde av majorturneringen US Open ett slag over par. Det plasserer ham på delt 33.-plass, seks slag bak lederen.

Av NTB | 18.09.2020 01:37:57

Sport: Hovland spilte de fire første hullene på den vanskelige Winged Foot-banen i Mamaroneck, New York på par, men så greide han birdie både på 5. og 6. hull og klatret veldig på listene. Det virket som han var i støtet, men så ble det bogey både på 7. og 8. hull.

Halvveis var han på par, men på 13. hull fulgte en ny bogey som sendte ham ett slag over. Det var puttene som ga ham problemer på den første runden. Han misset både birdie- og parputter han på en god dag setter.

71-runden gjør at han deler 33.-plassen med 23 andre spillere. Med det er han med god margin plassert i øvre halvdel av feltet på 144 spillere, men han skulle nok gjerne vært noen slag nærmere teten.

Justin Thomas leder etter første dag takket være en 65-runde (fem under par). Den inneholdt seks birdier og en bogey. Ett slag bak følger trioen Patrick Reed, Thomas Pieters og Matthew Wolf.

Hovland gikk sin åpningsrunde sammen med Wolf og Rickie Fowler. De går sammen også fredag, men da starter de dagen på 10. hull. Fowler, som har topp-tre-plasseringer i alle fire majorturneringer, men ingen seier, brukte 69 slag torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: