Menu
Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i British Open. Foto: Peter Morrison / AP / NTB

Hovland avsluttet svakt – endte på delt 4.-plass i British Open

Viktor Hovland manglet helt flyt og hang ikke med da tittelkampen i British Open skulle avgjøres. Golfproffen ble nummer fire og slått med seks slag.

Av NTB | 17.07.2022 19:51:04

Sport: Cameron Smith fra Australia var stødigst på sisterunden og vant årets siste majorturnering. Han stoppet på 20 slag under par med serien 67-64-73-64. Amerikaneren Cameron Young var nærmest på -19 etter fire dager på ærverdige Old Course i skotske St. Andrews.

Hovland startet søndagen i delt ledelse (-16) med Rory McIlroy. De hadde et forsprang på fire slag, men holdt ikke tritt med Smiths superspill. Australieren herjet med åtte birdier (fem av dem på rad).

En slik form var ikke Hovland i nærheten av. Han fikk inn kun én birdie (hull 12) og pådro seg tre bogeyer (hull 4, 13 og 16). Birdieputten satt betraktelig bedre dagen før.

Første tilbakeslag kom på fjerde hull. Da slo 23-åringen et middels innspill og greide ikke å sette en lang birdieputt. Han måtte treffe fra fem meter for å berge par, men heller ikke det gikk veien.

Forsøket var for hardt, og ballen styrte til side for hullet. Den norske bogeyen sendte McIlroy foran med ett slag. På neste hull puttet nordiren for eagle, men måtte nøye seg med birdie og en luke på to slag.

Denne gangen ble Hovland straffet for å ha havnet i roughen.

Selv om sisterunden ble en skuffelse, leverte Hovland karrierebeste i majorsammenheng. En delt 12.-plass fra fjorårets British Open var inntil søndag hans toppresultat.

Smith vant en majorturnering for første gang og innkasserte 2,5 millioner dollar i premiepenger. Det tilsvarer snaut 25,5 millioner kroner. I år var det ekstra spesielt å stå igjen som vinner i British Opens 150-årsjubileum.

Oslo-golferen rundet av med serien 68-66-66-74. Det holdt til delt fjerdeplass med engelske Tommy Fleetwood. Han kjempet om å bli Norges første mannlige majorvinner, men på siste dag sakket Hovland tidlig akterut.

Hovland noterte bogey nummer to etter først å ha reddet seg inn med et bunkerslag. Han bommet på en parputt fra åtte meter, og tre hull senere kom nok en bogey.

(©NTB)